Fan van Vitesse
Nieuws

Vitesse's crowdfundingsucces gevolgd door teleurstellend verlies in Utrecht

Vitesse leed een 1-0 nederlaag in hun uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Na een competitieve wedstrijd scoorde Viktor Jensen uiteindelijk het enige doelpunt.

Na een fantastische week in Arnhem, waar de crowdfundingcampagne 'Voor Geel-Zwart' tot nu toe 1,4 miljoen euro heeft opgeleverd, was het weer tijd voor voetbal op Bevrijdingsdag. De wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse begon om 14.30 uur.

Nicky Hofs, die vandaag de plaatsvervangende hoofdtrainer was vanwege zijn KNVB-cursus, had een paar wijzigingen aangebracht in het startende elftal. Marco van Ginkel keerde terug als spits en verving Thomas Buitink. Carlens Arcus vond ook zijn plaats in de basiself en verving de geschorste Giovanni van Zwam.

Om 14:30 uur floot scheidsrechter Rob Dieperink voor het eerst. De eerste grote dreiging van de wedstrijd voor Vitesse kwam in de twaalfde minuut. Arcus slaagde er met een lage voorzet in om Gyan de Regt te vinden, die net naast een Utrechts been schoot.

De rest van de eerste helft was relatief 'rustig', met enkele kleine kansen gespreid over beide teams. In de dertigste minuut was De Regt van Vitesse dichtbij een doelpunt met een kopbal die de bovenkant van de lat raakte. De meest significante kans van de eerste helft was ook voor Vitesse, met Paxten Aaronson die niet wist te scoren over het Utrecht doel na een geweldige combinatie aan de rechterkant van De Regt. Kort daarna was de eerste helft voorbij.

Kort na de rust dribbelde FC Utrecht's invaller, Jensen, soepel het centrum in en verraste de keeper van Vitesse, Eloy Room, met zijn laag geplaatste schot (1-0). Vijftien minuten in de tweede helft maakten Hofs en Edward Sturing hun eerste wissels. Mica Pinto, licht geblesseerd, werd vervangen door Enzo Cornelisse en Melle Meulensteen kwam op voor Mathijs Tielemans.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werden er talloze wissels gemaakt, maar ontstonden er weinig kansen. Ondertussen lieten de vijfhonderd Vitesse-supporters hun aanwezigheid weer voelen. De toewijding van de Arnhemse fanbase voor Vitesse is werkelijk bewonderenswaardig!

De volgende wedstrijd van Vitesse is op zondag 12 mei (14.30 uur) in Heerenveen, tegen de plaatselijke sc.