Fan van Vitesse
Nieuws

Vitesse viert dramatische turn-around tegen Fortuna Sittard in 3-2 overwinning

Zondag behaalde Vitesse een indrukwekkende overwinning op Fortuna Sittard, met een winst van 3-2 in het GelreDome. De drie doelpunten van Paxten Aaronson (twee) en Marco van Ginkel brachten Vitesse na te zijn hersteld van 18 strafpunten weer in een positief puntenbalans. Cordoba en Lonwijk scoorden voor het bezoekende team.

Vitesse speelde zondagmiddag, 28 april, zijn eerste wedstrijd nadat het team officieel was gedegradeerd uit de Eredivisie. Fortuna Sittard kwam naar Arnhem voor de wedstrijd. Hoofdtrainer Edward Sturing maakte wijzigingen in de opstelling die verloren had van PSV, met Giovanni van Zwam, Dominik Oroz en Anis Hadj Moussa als starters in afwezigheid van Carlens Arcus, Nicolas Isimat-Mirin en Melle Meulensteen, die vorige week tijdens de training geblesseerd raakte.

In het volgepakte GelreDome met 17.826 toeschouwers, trapte Fortuna Sittard de wedstrijd af. Afgezien van een gele kaart voor Duarte in de 10e minuut, gebeurde er niet veel in de openingsfase. Kort daarna kreeg Vitesse zijn eerste kans toen een doelpunt van Paxten Aaronson werd tegengehouden door Koopmans.

Aaronson vond echter in de 22e minuut het net na een goede actie van Kacper Kozlowski, 1-0 voor Vitesse. Vitesse behield de overhand en kwam dicht bij het verdubbelen van hun voorsprong door Gyan de Regt. De rest van de eerste helft was voornamelijk een middenveldgevecht totdat Cordoba in de 44e minuut onverwacht de score gelijk maakte op 1-1 voor Fortuna Sittard.

Minuten na de pauze maakte Vitesse een kostbare fout; Ramon Hendriks maakte een overtreding die leidde tot een penalty, doeltreffend benut door Lonwijk, waardoor het 1-2 werd voor Fortuna Sittard.

In de 56e minuut maakten Vitesse supporters een statement van onvoorwaardelijke liefde voor hun team, ondanks hun benarde situatie. Het werd al snel gevolgd door een onverwacht doelpunt van Vitesse via Aaronson, waarbij de bal bij de binnengekomen invaller Amine Boutrah belandde die hem naar Marco van Ginkel speelde om de score prachtig gelijk te trekken op 2-2. Vitesse bleef druk uitoefenen en Aaronson wist in de 76e minuut een derde doelpunt voor Vitesse toe te voegen, waardoor ze met 3-2 voor kwamen.

Het spel verhitte echter opnieuw in de 82ste minuut toen Van Zwam werd weggestuurd na een tweede gele kaart te hebben gekregen. Ondanks het numerieke nadeel kon Sittard niet profiteren, en de supporters brulden hun team toe tot overwinning. Dankzij doelpunten van Aaronson en Van Ginkel eindigde de wedstrijd 3-2 in het voordeel van Vitesse.